Son zamanlarda fütüristik çalışmalarla gündeme gelen Hyundai, bu kez TIGER konseptinin kapağını kaldırdı. 'İnsansız mobilite aracı' olarak tanımlanan TIGER, en zorlu koşullarda bile yoluna devam etmek üzere tasarlandı.
Şirket tarafından yenilikçi mobilite çözümleri geliştirmek amacıyla kurulan New Horizons Studio tarafından tasarlanan TIGER, bünyesinde yükleme alanı bulunan modüler bir platform üzerine inşa edildi. Bu sayede araç, acil durum destek ekipmanlarından teslimat paketlerine kadar birçok şeyi taşıyabildi.
Akıllı, otonom ve robotik gibi kavramların aynı potada eritildiği Hyundai TIGER konseptini ilginç kılan detaylar arasında 'aracın ayakları' diyebileceğimiz hareketli parçalar yer alıyor. Çok yönlü bacak ve tekerlek hareket sistemi olarak adlandırılan bu parçalarda 6 adet eklem noktası bulunmaktadır. Bu, TIGER'in normal bir kara aracının geçemeyeceği engelleri gerektiğinde kaldırıp yürüyerek aşmasını sağlar. Ancak iki kavram arasındaki en önemli fark, TIGER'in insansız, otonom bir araç olmasıdır. Elevate konsepti bu özelliğe sahip değildir. Bu bağlamda TIGER konseptinde 8 360 derece ultrasonik sensör, 8 kamera, GPS ve 4G bağlantısı bulunuyor. Keşif görevleri için iki yer radarı da bulunmaktadır. Son zamanlarda uzaya gitmek, farklı gezegenleri keşfetmek ve uzay turizmi gibi kavramların popülaritesi artmıştır. Hyundai, TIGER konseptinin sahip olduğu özellikler sayesinde bu görevler için iyi bir alternatif olabileceğini de belirtiyor. Öyle ki konsept, insansız bir hava aracına takılıp uzak yerlere bırakılıp bir görevi yerine getirebilecek şekilde tasarlandı.