ABD'li bilim adamı Fatima Ebrahimi, normal roketlerden 10 kat daha hızlı hareket edebilen bir füzyon roketi tasarladı. Manyetik alanlar sayesinde saniyede 20 kilometre hıza ulaşabilen yeni tip roket, insanlığı Mars'a çok daha hızlı taşıyabiliyor.
İnsanlığın uzaydaki keşifleri, gezegenler arasındaki uzun mesafeler nedeniyle son derece sınırlıdır. Çoğumuzun bildiği gibi, insanlığın bir sonraki hedefi Mars'ta koloniler kurmak, ancak henüz kızıl gezegene ayak bile basamadık, çünkü henüz hızlı motorlu bir uzay aracı inşa edilmedi. ABD Princeton Plazma Fizik Laboratuvarı'nda çalışan fizikçi Fatima Ebrahimi, manyetik alanlardan güç alan itici bir yakıtla normal roketlerden 10 kat daha hızlı hareket edebilen bir füzyon roketi geliştirdi. Hala geliştirilmekte olan bu tür roket, insanlığı Mars'a ve hatta ötesine götürebilir.
Füzyon roketi hem daha hızlıdır hem de daha az maliyet gerektirir
Uzayda uzun mesafeler kat etmek, kimyasal motor roketlerinin düşük itme gücüyle aylar hatta yıllar alabilir. Kimyasal motorlar uzun süre hızlı itiş gücüne sahip değildirler, dakikalarca yakıt tüketebilirler, ancak yalnızca bir madeni para ağırlığı kadar itme gücü üretebilirler. Bu, astronotların diğer gezegenlere ayak basmasını ve keşif yapmasını engelledi. Ancak bilim adamı Fatima Ebrahimi tarafından tasarlanan yeni motor türü, oyundaki kartları yeniden dağıtabilen bir yenilik olarak kabul ediliyor.